söndag 14 juni 2009

xANCHORx turnébloggar; del 4

27 maj 2009 kl. 23.30 "American Violence"
Igår spelade vi i Fresno, Meth Lab City. Hemlösa alkisar överallt. Det var länge sedan jag var i en stad och kände mig otrygg när solen fortfarande låg över oss. Jag och Oskar skulle gå en promenad för att kolla området men vände snabbt tillbaka. Spelningen var rätt lam, kanske mycket för att jag var sjuk som fan och inte hade den energin jag önskade.

Highlighten denna kväll var troligtvis när en gammal gubbe gick förbi oss och var både full och hög och skrek på oss. Han var egentligen nog bara 1.60 hög men med sin krökta hållning så var det nog mer 1.30. Sjukt respektingivande. "Fuck you whiteboy!", sen skrek han även parodiskt "Hitler" om och om igen. Ibland till och med blandat med "fuck you white boy".

Vi är i Sacramento nu. Vi skulle ha spelat idag men showen blev inställd, rätt skönt faktiskt. Jag är fortfarande rätt sjuk. Tog en fet promenad på morgonen, kollade in en massa ekorrar, lyssnade på Snapcase och tyckte livet var rätt coolt. Ringde hem och kollade läget lite också. Efter detta drog vi ut till en fet sjö. De friska själarna badade och de sjuka fick gott titta på. 35 grader varmt på en strand är i alla fall jävligt soft.

På vägen dit köpte vi någon skruv till Matt från RUN WITH THE HUNTED och hans trasiga dubbelgramp. Vi fick bevittna en shoplifter bli brutalt misshandlad. Helt sjukt vilket övervåld han fick utstå. Sedan middag på något mexixanskt snabbmatshak. Amerikansk fotboll inköptes och vi stack till något sportfält och lirade lite samt spelade lite ultimate frisbee. Nu sitter vi en någon lägenhet som är stört fin. Alla jävla punks i USA har fan stora hus och bor fint. Medelklassen är bra bred här.

Imorrn bär det av till Nero, Nevada. Det är jag rätt pepp på!

Fredag 29 maj 2009
Vi är på väg till Berkley, bredvid San Fransisco. 924 Gilman Street är den mest legendariska klubben på hela västkusten. Det känns smått sjukt att få spela där ikväll. 7 GENERATIONS headlinar och jag har velat se dem i flera år. Nu får jag se dem för andra gången på fem dagar. Sjukt fett. Nu när jag summerar ihop de senaste dagarna och allt jag fått uppleva så inser jag att jag aldrig kommer få uppleva just detta en gång till. Det finns saker som är speciella första gången och sen blir de en vana. Jag vet att jag är mitt i skiten just nu och jag är glad att jag inser. Fan, skulle inte byta de här dagarna mot nåt!

Spelningen var sjukt fet! Jag hade riktigt kul. Vi spelade "War By Other Means" av TRAIL och folk gick fan bananas. Stort! 7 GENERATIONS var överfett. Mycket av folket från de anda showsen dök upp. Nästan sorgligt att lämna Kalifornien nu.

Lördag 30 maj 2009, Redding
Sista showen i Kalifornien. Stört jävla varmt och vi drog till en sjö. Jag var sjuk. Tuffingarna hoppade från broar. Fan vilken miss. Spelningen var rätt lam.

2 juni 2009 kl 01.00
Helvete i min låda. Vart börjar jag egentligen? Ok, vi åkte till Nevada. Vägen dit var väldigt fin. Vi åkte genom stora berg, snö låg kvar och det var rätt konstigt när man just varit i Kalifornien. Jag var pissjuk, låg i bussen tills vi spelade. Spelningen var fet och vi gjorde bra ifrån oss men ja, sen var det tillbaka till bussen och må skit. Sen buritos i Bling Bling City med galna neonlampor överallt. Jag har inte varit i Las Vegas än men jag fick en god vibb av hur det känns.

Seattle, shit vilken vacker stad. Kollade baseball. Rätt fett. Staden i sig var så vacker som alla säger. Jag är så glad att vi fick komma hit. Träffade på en gammal vän som jag inte sätt på tre år. Spelningen var jävligt kul. Vi spelade på YMCA; Young Men Christian Association, haha.

Blame Canada!
Kanada för första gången. Vilken jävla pepp. Men seriöst, först när vi kom in så såg det ut som om när man körde upp för motorvägen mellan Varberg och Onsala i Halland. Jag var inte imponerad. Det såg ju för fan ut som bakgråden jag växte upp i. Well, well. Vancouver downtown var typ det sjukaste jag sett hittills. New York kan slänga sig i väggen. Spelningen var överfet. Vi spalde "War By Other Means" av TRIAL. Stört sjukt. Jag sjöng inte. Nope. Greg-fucking-Bennick var på spelningen och sjöng den istället. För de oinsatta är TRIAL ett av 90-talets viktigaste band och pappa Greg är fan en profet. Folk klappade in oss och jag frågade ifall han ville spela med oss. ANCHOR blev TRIAL i fyra minuter, sjukt orealistiskt.

Det börjar bli obligatoriskt att kasta frisbee på gatorna när vi packar bussen. Någon kommer ju snart dö den vägen. Inte bra men jävligt kul och RUN WITH THE HUNTED-kidsen peppar på floppen så in i helvete.

6 juni 2009, Victoria
Cool stad. Jättevackert. Åkte färja från Vancouver och naturen var sinnessjuk. Showen var helt ok, inget speciellt.

Tillbaka till USA, Washington och Bremington. Skitspelning i någon redneckstad. Fuck that. Träffade lite vänner från Seattle. Det enda bra med dagen. Sov dock hos Greg och vi hade uppesittarkväll.

Portland
Bussen radade ihop precis när vi kom in i stan. Vi skulle egentligen åka till Salt Lake City över natten. Nu blev vi fast i stan. Showen var ok. Det coolaste var när vi gick igenom stan och stället vi skulle sova på och sprang på MAYHEM som var på turné. Vår norrman som älskar black metal snackade lite skit med dem. De var också sjuka, haha.

29 timmar i en buss. Tack så jävla mycket livet. Vi blev kvar i Portland och fick åka direkt till Denver, Colorado. Kolla in avståndet på en karta! På vägen pajjade baklamporna och det blev ett långt stopp. Någonstans i Idaho eller Utah fick vi stanna. Massa sol och sjukt hård vind. Vi sprang uppför en kulla på typ 100 meter. Jag tog med mig frisbeen, drog ett kast på säkert över 300 meter. Sinnessjukt fett! Sprang ner i mina flipflops för att göra det igen och trampade nästan på en skallerorm. Den skallrade så in i helvete. Jag hoppar ur mina flipflops och skriker som ett barn. Fy fan! Bara att glömma allt och dra till bussen.

Denver var ändå en ok spelning. Inte så mycket folk. Åt en grym veganpizza downtown. Körde sedan till Kansas City. Fet spelning och träffade bra folk. Nu är det blixtar och storm och annat jävelskap. Sitter i en soffa hos några coola människor. Har fått bra mat och är taggad på Iowa imorrn.

10 juni 2009, Iowa
Iowa var inte speciellt fett. Vi sov på ett hotel. Det var skönt. Annars sög det mesta rätt mycket. Michigan idag. Jag vet inte ens vad staden heter men jag är inte imponerad. Det var någon MC-gathering i stan. Helt sjukt med knutar överallt. Indianapolis, Indiana imorrn. Det kan nog bli rätt bra. Turnélivet har passerat tre veckor och det börjar bli extremt vardagligt och rastlöst. Men jag vill fan inte åka hem. Helst aldrig.

/Claes Nordin Tärby

Inga kommentarer: