torsdag 4 juni 2009

Grand Magus tors 13.30


Torsdagen inleddes med ett förkrossande hårt set från Stockholmsbaserade metaltrion Grand Magus, vars fjärde album, Iron Will, var fjolårets bästa skivsläpp i den hårdare skolan enligt undertecknad.
Grand Magus brukar stoltsera med att medföra dåligt väder, de förnekar den kristna guden och klemar inte med eventuella oliktänkande. Bandet består av tre bandmedlemmar där var och en är sin egen mini-orkester, extremt solida byggstenar i bandets välarrangerade heavy metal, som hämtar inspiration från band som Manowar, Bathory och Judas Priest.
Like The Oar Strikes The Water, Ulvaskall, upptemponumret Blood Oath, fenomenalt feta The Shadow Knows, mäktiga Nine, Kingslayer, och... inte minst Lodbrok från debutskivan från 2001 med strofer som ”rejoice all free men, betrayer run if you can”. JB har en mäktig, och allt vassare stämma, som numera klarar de allra gällaste av metal screams, utan en uns av den blöjighet som brukar komma med territoriet, så att säga.

Betydligt roligare än den lika oinspirerade som pinsamma presskonferens med Volbeat som pågår i bakgrunden. Min far lärde mig en gång att de bra journalisterna håller käft på presskonferens – inte ställer tramsfrågor som leder till innehållslösa, undvikande svar.
Att hålla presskonferens är en konst, låt oss hoppas att Twisted Sister, och närvarande journalister, bemästrar denna lite senare ikväll.

Men dagens glada nyhet stavas sol och värme. Tack!

Inga kommentarer: