lördag 6 juni 2009

Lördagens program

Så till sista delen av konsumentupplysning, det vill säga vad som kommer vara prisvärt att bevittna under festivalens sista dag...

15.00 Blackfoot (Sweden Stage)
Trummisen Jakson Spires är död och gitarristen Ricky Medlocke med i Lynyrd Skynyrd, men två av originalen finns kvar i sydstatsrockbandet med indianrötter. Kan vara oväntat bra!

15.45 Babylon Bombs (Gibson Stage)
Med två av mina bandkamrater på scen är detta ett solklart fall av jäv, men pallra dig ändå iväg och få en skön start på dagen med Babylons partyglada rock’n’roll.

16.30 Journey (Festival Stage)
Smörisarna som fått ett enormt uppsving de senaste åren, framför allt hos en publik som knappt ens var född då de spelade in Don’t Stop Believing eller Separate Ways. Med nye, fantastiske filippinske sångaren Arnel Pineda.

18.15 Electric Boys (Rock Stage)
De svenska funkrockarna har återförenats och deras musik har åldrats bättre än man kunde ana. Lips & Hips, Electrified, Groovus Maximus och Mary in the Mystery World är givna favoriter.

20.00 Dream Theater (Festival Stage)
Har dessvärre efter 2000 varit lika trista som en rotfyllning. Vid ”greatest hits”-set kan det dock funka, om den termen ens är applicerbar.

21.45 Immortal (Sweden Stage)
Ett av Norges mest legendariska pandasminkgäng spelar brutal death metal på gränsen till black, eller tvärtom. Kan bli en minnesvärd konsert oavsett om musik eller pajasattributen är det som fångar ditt intresse.

22.15 Helstar (Gibson Stage)
Under 80-talet spelade Texasbandet Helstar in fyra progressiva speed/thrash metalskivor som i små skaror beundrats stort sedan dess. Festivalens eventuella höjdpunkt.

23.30 Heaven & Hell (Festival Stage)
Eller Black Sabbath med Dio vid mikrofonen. Efter 2007 års totala leverans stod det klart att alla andra så kallade metalband kan gå och bre marmeladmackor åt varandra, för att citera Dogge Doggelito.

Inga kommentarer: