fredag 5 juni 2009

Fredagens program

Sådärja... Lite Fords presskonferens in progress, strax allt detta...

15.00 Voivod (Sweden Stage)
För ett par år sedan gick detta fransk-kanadensiska bands gitarrist Piggy bort – senare i juni släpps en skiva med hans sista inspelade låtar. Ett fantastiskt tillfälle att ändå få höra ett av de mest unika och inflytelserika banden inom thrash och progressiv metal.

16.00 Unleashed (Zeppelin Stage)
Efter Entombed och Dismember var Unleashed förmodligen Stockholms största death metal-band i början på 90-talet, och fortsätter oförtrutet att ge ut skivor och turnera. Mangel!

16.30 Lita Ford (Festival Stage)
En av få kvinnliga superstjärnor inom den hårda rocken, och jämte forna bandkollegan Joan Jett från The Runaways, den största. Att ha stått ut med Chris Holmes ifrån W.A.S.P. som hon var gift med under 80-talet förtjänar tapperhetsmedalj bara det.

18.15 UFO (Sweden Stage)
Ett av Storbritanniens mest hårdkrökande gäng från 70-talet innehöll en ung Michael Schenker, tidigare i Scorpions. Numera ser laguppställningen annorlunda ut men låtskatten är fortfarande en av den brittiska hårdrockens starkaste.

20.30 Crucified Barbara (Zeppelin Stage)
Stockholmstjejerna har fått mycket beröm för andra albumet Til Death Do Us Party och återvänder till Sweden Rock Festival med massor av turnévana och hård festrock.

21.45 Motörhead (Rock Stage)
Hör du till de osnutna som av någon anledning aldrig sett Motörhead finns ingen ursäkt. Dessvärre brukar volymen på deras Sweden Rock-spelningar vara förhållandevis mesig.

22.00 Abramis Brama (Gibson Stage)
Stockholmsgäng som just släppt fjärde studioalbumet och levererar hårt svängande bluesbaserad rock med svenska texter och ett infernaliskt tajt liveös.

Och just ja, In Flames också, men de behöver knappast någon närmare presentation.

Inga kommentarer: