onsdag 3 juni 2009

Witchcraft ons 19.45


Onsdagen har hittils bjudit på Deathstars – Sveriges främsta metalband med människa-maskin-interaktion, uniformer och festliga artistnamn som Whiplasher Bernadotte. Därefter Hysterica, som är ett slags kvinnligt Manowar, återförenade Torch och nu i bakgrunden Amon Amarths vikingadød.
På fjärde största scenen, Zeppelin, stod 19.45 Örebros finaste flumrockare, Witchcraft och levererade ett generöst, varierat men ändå lite mastigt set i den begynnande kylan som nu nästan är förlamande. Vi tillber han med hornen året om och får detta aprilväder i tack? Sug och fräls.
Witchcraft har det senaste året tagit steget till större scener, via bland annat en förbandsturné med Motörhead. Sångaren och gitarristen Magnus Pelander äntrar scenen och välkomnar publiken med Trekkiehälsningen, varvar svensk- med engelskspråkiga låtar och propagerar för Pentagram. Och band som gillar Pentagram gillar jag.
Jansson straffar trummorna barskt, men kvällens insats gör basisten Ola Henriksson som med tajt pondus och ett frenetiskt Cliff Burtonskt huvudskak lägger grunden i ett sound som på Zeppelinscenen dessvärre är lite för yxigt, torrt och modernt.
Trots allt en bra inledning på festivalen.
Härnäst: inte frysa ihjäl! Kröka ner sig? Men i vilket fall stanna klar i knopp för Uriah Heep – som bjuckar på bashjälten Trevor Bolder från Bowies Spiders From Mars-band.

Inga kommentarer: