fredag 5 juni 2009

Nuclear war... it's a motherfucker


Skamligt lågt besökarantal på dagens mest unika händelse, det fransk-kanadensiska cybermetalgänget Voivod som dock inte verkade ta illa vid sig av den dåliga uppslutningen.

Deras originalgitarrist Piggy avled i tarmcancer för ett par år sedan men efterlämnade mycket låtmaterial som de nu spelat in på kommande albumet Infini – släpps om två veckor.

Tidigare Metallica-basisten Jason Newsted hoppade av sitt miljadärsgäng och lirade med Voivod, vilket säger lite om deras kultstatus. På scen idag fanns dock originalbasisten Blackie, tillsammans med Away och Snake samt nye gitarristen Dan som tidigare spelat med Cryptopsy, och gjorde ett särdeles bra jobb med bandets komplexa jazzlika arrangemang. Är det något gäng som inte kan jämföras med några andra är det Voivod. Vad är det i det Quebeckska drickvattnet?

Höjdpunkter: The Unknown Knows, Nuclear War och avslutande Pink Floyd-covern Astronomy Domine. Se hit!



Därefter totalt jävla rens med svenska death metal-legenderna Unleashed och maximalt primitivt jesusföraktande röj. Såväl publik som band hade anlagt den härligt grisrosa solbränna som är legio på festival.

Har även plåtat en sjukt bra ryggtavla till Linneas SvD-blogg där de analyserar svenska hårdrockares jeansjackor. Får se om Grotesque-mannen publiceras senare...

Inga kommentarer: