måndag 7 juli 2008

Roskilde: Sista dagen

Sitter nu vid laptopen i mitt trygga vardagsrum på Söder och hinkar i mig litervis med kaffe. Resan tillbaka till verkligheten var inget mindre än ett helvete. Planet var försenat åtskilliga timmar på grund av tekniska strul och inkompetenta medpassagerare som inte visste hur man boardar ett plan. Istället för att komma hem i god tid redan på söndagskvällen och kunna spendera en utvilad och relativ stressfri måndag på jobbet, landade jag sex på morgonen, skakig och nervig och inte med många timmars sömn.

Söndagen var nog den bästa dagen med många fantastiska akter. AT THE GATES levererade sin "melo-døds" som det danska festivalprogrammet proklamerade att göteborgarna spelade. Lyckades få till en plåtning med bandet backstage och bandet själva var inte nöjda med danskarnas epitet.


De unga britterna i ENTER SHIKARI var lika avslappnade som en nedsövd panda och Mats och jag lyckades få till en intervju och plåtning i sista sekund. Att få bevittna deras energiska spelning backstage på sidan av scenen bidrog till hypen.


SLAYER avslutade Rockharders festivalrapportering med en bejublad och blasfemisk spelning. Kanske har bandet tagit åt sig lite av kritiken att de är så rutinerade och tråkiga för Tom Araya och Kerry King röjde live som om de vore 20 år igen.



Med bra väder som höll i sig hela festivalen och en god men ljummen flaska Bollinger finns det inget annat att tilägga mer än att vi är många som ser fram emot nästa år.

Håll utkik efter recensioner som kommer publiceras snart.

-Tomczek

Inga kommentarer: