onsdag 1 juli 2009

Roskilde, uppladdningen. Dag: -1

Då var en del av redaktionen nere. Undertecknad samt fotograf Marcus sitter i mediabyn och svalkar sig från den stekheta solen som fortfarande gassar så pass sent. Väderutsikterna inför festivalveckan låter lovande.

För lovande.

Uppemot 30 grader så gott som varje dag och vindstilla.

Incheckningen på pressområdet var allt annat än smidigt. Vi kunde lika gärna ha varit utsända från Pluto, så förvirrade var personalen gällande ackrediteringarna och campingen.

Noll koll i det danska lägret med andra ord.

Nu väntas lite områdesvandring för att spana in allt och friska upp minnet. Efter detta blir det thaimat och påfyllning av vätska; vatten och öl.

Imorgon är det första officiella festivaldagen. Än så länge är det lungt med folk. Å andra sidan har inte arrangörerna lyckats sälja slut på alla biljetter. Har t o m för mig att mindre antal såldes i år jämfört med 2008.

Inte konstigt då en plåt gör lös på 2700 kr.

De akter som är av intresse och som kommer bevakas av Rockharder imorgon är bland andra Fucked Up, Wolves In The Throne Room, The Gaslight Anthem, Volbeat, Kanye West, Social Distortion samt Mew.

Peace out!

/Tomasz Swiesciak

1 kommentar:

Kim sa...

Ser nyfiket fram emot att följa era rapporter kommande dagar :) Ska bli kul att höra t ex vad "Wolves In The Throne Room" kan hitta på idag på scen.

Många uppdateringar och inte minst bilder hoppas jag på :)