onsdag 17 oktober 2007

The Lionheart Brothers Pavillion Söndag 14:00 ***


Peter Rudolfsen inledde med svulstiga trummor och en säker stockhållning som kompletterades av känslofyllda sångharmonier med naturlig och levande scennärvaro. Frontmannen Marcus Forsgren sammanfattade helt det ödmjuka och charmerande sättet hos dessa softa norrmänn vars tredje och senaste släpp ”Dizzy Kiss” har sprängt spärrarna för en punk och psykadeliskt influerad poprock.

Pavillions lilla intima scen gav framträdandet en familjär stämning där publiken lockades kvar av de svidande gitarrslingorna och de träffsäkra synthljuden. Det minimalistiska settet i Peter Rudolfsen's besittning skapade en riktigt bra balans med ett råare ljud till den stämningsomslutande upplevelsen som passar utmärkt till det speciella forumet ”bilmusik”.

De sex låtarna THE LIONHEART BROTHERS gav var inte nog för Roskilde-publiken som ropade in dem och blev rikligt belönade med tre än starkare låtval som nådde de eftertraktade melodiska topparna och gav en angenäm flashback till ESKOBAR's debut ”'Til We're Dead” från millennieskiftet.

Betyg: ****
Text: Banesa Martinez
Hemsida: www.myspace.com/lionheartbrothers

Inga kommentarer: