fredag 12 oktober 2007

THE FLAMING LIPS Orange Lördag 18:30 ***


THE FLAMING LIPS började med att spektakulärt explodera ett 40 tal meterstora clownnäseröda ballonger, gul/röd konfetti ur scenen och sångaren Wayne Coyne steg in i en stor transparent bubbla för att sedan gå över sitt publik hav.

Förutom konfettikanoner fick experiment pop/rockarna trängas med ett 30 tal dansande, sjungande varelser. Denna dansande kaskad som figurerade kör gestaltade bandets glädje rus på ett underbart visuellt sätt med allt från aliens, tomten, Batman och skelett. Amerikanernas mystiska poprock var beströdd med många glädjestrimmor som visade sig i allt från falsettkörer och mjuka gitarrslingor.

Detta var orkesterns femte besök på Roskilde Festivalen sedan 1987. Och visst var festivalledningens val helrätt för detta forum, mestadels för att danskarna redan är frälsta. Men jag kan tänka mig att det inte bara var jag som inte kände sig helt bekväm i den annorlunda musiken. Varken med synthplingandet eller den karismatiske sångarens ibland svaga veka röst. Allt var super till en punkt där det inte kom fler överraskningar utan blev långdraget, plingigt, mässande, så jag gav upp och gick till Arenatältet.

Text: Banesa Martinez
Hemsida: www.
flaminglips.com

Inga kommentarer: