tisdag 4 september 2007

MUSTASCH - Metaltown, Göteborg 30 juni 2007 ****


En frontman, lika kompetent som William Wallace att leda en hel armé av trosivrare bakom sig, det är Ralf Gyllenhammar. Mustasch anno 2007 handlar inte längre om raggarrock, utan musikaliska kompositioner patenterade för de stora arenorna.

Givetvis är detta inte den hårdaste spelningen Metaltown har att erbjuda, men banne mig om detta inte är kvällens bästa. Som en ståtlig ledare står sextiotalisterna på scen och lindar publiken kring sitt lillfinger. MUSTASCH vet vad de tusentals hårdrockssugna fansen vill ha.

Mycket av kvällens material är hämtat från höjdaren ”Ratsafari” men även äldre låtar som Teenage Pacifier lyckas göra sig hörda bland det nya materialet. Det ska erkännas, jag var smått skeptisk till hur det nya alstret skulle fungera live men stråkar eller inte, Bring Me Everyone kan sin sak. Bäst ikväll är utan tvekan Down In Black, fast vid det här laget är publiken så pass uppvärmda att det hade inte spelat någon roll vad som framfördes. Inte ens det lilla strulet mot slutet av den senaste - och nästan uttjatade - singeln Double Nature lyckas stoppa maskineriet på Rockscenen.

Betyg: **** (4 av 5)
Text: Tomasz Swiesciak 2007-07-02
Foto: Erik Widén

Inga kommentarer: