onsdag 13 oktober 2010

Muskelrock 2010 - Del 2 av 3
BULLET
Bandet kan ju inte skryta med att inneha musikalisk originalitet - de har däremot en förmåga att inkapsla den allra skönaste känslan i nitar-skrev-och-skrik metalen á la tidig JUDAS PRIEST. Där är de kungar.

De framförde Dusk 'til Dawn som på skiva. Den var skitgrym och jag blev riktigt uppspelt. Kanske berodde det på all eld som sprutades, de tilltalande herrarna på scen eller nostalgiruset kvintetten alstrar så naturligt. Tydligt var i alla fall att bandet hade en stadig fanbase i publiken. Förutom den förmedlade ömheten bandet och publiken sinsemellan, spirade också kärleken mellan musikerna på scen.

Dessutom hände det bästa som antagligen kan hända på en BULLET-konsert - Ett extranummer bestående av kronjuvelen Road King!
ELECTRIC WIZARD
Storbritanniens tyngsta band klev nonchalant upp på scen och stod mer eller mindre i samma formation längs hela konserten. ELECTRIC WIZARDs haschinrökta domedags metal hypnotiserade mer än bjöd på överraskningar. Jag hade svårt att urskilja låtarna från varann eftersom jag inte är så bevandrad i deras diskografi, men jag är rätt säker på att Dopethrone spelades. Hänsynslöst, mörkt och blytungt. Konserten avslutades med att basisten slog sin Rickenbacker i bitar mot scengolvet och även mot förstärkarna bakom, till festivalpersonalens förskräckelse.

Juninatten var kylig och fuktig så tältet ovanför sluttningen lockade med varma kläder, snask och chans till rekognosering inför morgondagen.Vyn bakom campingen

När solen svepte över tälten på lördagsmorgonen har sällan en tältöppning visat en vackrare festivalcamping. Fåglarna kvittrade, solen började värma och långt nedanför sluttningen bjöd en bandare på JOURNEYs Don't Stop Believing.SLINGBLADE

Festivalens andra dag började lyxigt med Växjörockarna THE SCAMS. En stund senare var det dags för SLINGBLADEs kaxiga rock- och metalhybrid. Bäst svängde Stockholmarnas Can't Get Enough som fick den nyvakna publiken att pulsera. Därefter var det Spanska SEVENTYSEVEN (77') som tog över stafettpinnen i sann AC/DC-anda. Det blev milt sagt svårt att stå still!Solen stekte på campingen och Malmögänget jag smugit mig fast på bjöd på ypperligt sällskap. Under den ljusblå skyn samlades vi kring öl, vin, vita bönor i tomatsås och chips. Laddande inför lördagkvällens festivalutbud.


Text & foto: Banesa Martinez
Länk: www.myspace.com/tyrolen
Länk: www.myspace.com/bulletsweden
Länk: www.myspace.com/electricwizarddorsetdoom
Länk: www.myspace.com/allthescams
Länk: www.myspace.com/slingblademetal
Länk: www.myspace.com/seventysevenrocks


Inga kommentarer: