torsdag 26 juni 2008

WHERE THE ACTION IS, 14 juni del 2 *****

THE HELLACOPTERS behöver väl ingen närmare presentation vid det här laget. De har däremot valt att avveckla och denna sommar gör de sina avskedsspelningar. Om du gillar dem så bör du inte missa denna hitkavalkad. Dregen var också med på ett hörn.

När QUEENS OF THE STONE AGE går på börjar det skymma och till och med tuffingen Josh Homme är förstummad över den vackra omgivningen med solnedgång och allt. QOTSA spelar på trots att flera i bandet har influensa. Vid det här laget börjar jag vänja mig med att de spelar utan Mark Lanegan och Nick Olivieri. Bandet leker även lite med arrangemangen av sina låtar. Ett av Sveriges bästa liveband måste vara THE HIVES. Gör de någonsin en dålig spelning? Howlin´ Pelle är som vanligt både fyndig och har ett otroligt utspel på scen. Resten av bandet är verkligen samspelta.

Det sista bandet under denna dag var FOO FIGHTERS. Bandet är laddade på scen och David Grohl är verkligen en cool frontperson. De spelar ofta med glimten i ögat och hinner med både ett gubbrockjam och trumsolo. Framåt halv två på natten var det dags att bege sig hemåt med soluppgång. Svensk sommar kan verkligen vara fantastisk. Jag hoppas verkligen att Where the action is blir en tradition. Det var ett bra arrangemang och med fantastiskt bra band. Den svenska sommaren blev ännu bättre med den.

Betyg: *****
Plats: Stora skuggan, Stockholm 14 juni 2008
T
ext & foto: Håkan Berg, 2008-06-26

Inga kommentarer: