tisdag 10 juni 2008

SEDATED ANGEL– Kolding, Danmark, 10 maj ***


SEDATED ANGEL hade fått ihop en stadig skara hängivna fans som säkert har deras albumdebut från april liggandes vid stereon. Med iver och dedikation ägnade sig de flesta åt medsjungande till bitarna med tydliga hookar. Rivigt och fuzzigt till tusen. Dessutom förstärkte Kolding kvartetten kalaset med en psykedelisk projektor show som satte pricken över I:et!


I ett jävlarannamma presenterade förbandet sin punkaktiga fuzz, eller som de själva gärna för fram; Drug ’n’ roll. I slutet på giget dök ännu en musiker fram. Hans uppkopplade akustiska gitarr kompletterade de andra och fick det att stänka lite SEPULTURA ”Roots”-vibes. Det något brusiga resultatet och odiciplinerade sången dämpade däremot upplevelsen.

Efter att publiken skrikigt sitt ”EKSTRA NUMMER!” några gånger trappande de självsäkra danskarna upp till ett klimax i återupprepande riff och avslutade med flaggan i topp.

Text: Banesa Martinez
Hemsida:
www.sedatedangel.com & www.myspace.com/sedatedangel
Line-up: Christian Christensen (sång, gitarr) Daniel Kristensen (sång, gitarr) Tommy Iversen (sång, bas) och Tommy Skouboe (trummor)

Inga kommentarer: