tisdag 27 april 2010

ABRAMIS BRAMA - Bodoni, Malmö den 23 april ****




Ulf Torkelsson, ABRAMIS BRAMA


Bodoni bjöd på fredagen in till en kväll med de svenska gungkungarna ABRAMIS BRAMA. DJ Painkiller levererade sina favoriter och temperaturen steg med varje ny besökare. Först upp på scen var SKÅNSKA MORD med en tung hårdrock som delade många variabler med huvudbandet. Men även om likheterna var många lyckades de ändå vara minnesvärda. Framförallt sångarens sköna munspeleri.


SKÅNSKA MORD


ABRAMIS BRAMA öppnade med Långsamt (ett troll i din hjärna) från senaste given "Smakar Söndag" och kvällen kändes redan lyckad. De höll glöden tänd med efterföljande dängan Kylan kommer inifrån. Jag blev glatt överraskad av att de var så pass samspelta och samtidigt röjde loss. Publiken engagerade sig helhjärtat och som tack gav bandet oss ingen chans till ånger. Det osade spellust, svett och kärlek.


Sista Morgonljuset var en av kvällens många höjdpunkter. Mannen med rösten, Ulf Torkelsson, tog fullt kommando medan de röda och gröna spotlightsen influerade färgen i hans vita kostym. Med ett fast tag om antingen koklockan eller tamburinen rörde han sig på den knappa ytan, taktfast och bestämd. Men det var just den knappa ytan som satte käppar i hjulet för bandet som såg ut att ha det lite trångt.


Scennärvaron hos stockholmstalangerna var suverän och gitarristen iklädd bandana såg verkligen ut att njuta av musicerandet. När äntligen Säljer din själ presenterades gjordes det explosivt, passionerat och tillsammans med publikens sång. Precis som skivan "Live!" skvallrar om tog ABRAMIS BRAMA över scenen med självklarhet och entusiasm!




Text & foto: Banesa Martinez
Länk: http://www.myspace.com/abramisbrama
Länk: www.myspace.com/skanskamordmusic