söndag 8 mars 2009

Inför festivalsommaren - BAND OF HORSES; Roskilde Festivalen 2008, fredag kl16.00 ***



På festivalens andra dag presenterade BAND OF HORSES sin indie rock. Under och utanför Arenatältet var det proppat med nyfikna åskådare. I blandade åldrar, uttryckssstilar och berusningsgrad bättrades de flesta solbrännorna.

Sedan bandet tog form under 2004 har de hunnit släppa två fullängdare som båda har dåsiga och rogivande omslag. Det har dom slagit fast på MySpace och definierar sig som "Healing & Easy listening".

Amerikanarna gav ett tamt intryck på scen. Sångaren Ben Bridwell pendlade mellan en gäll Perry Farrell (JANE'S ADDICTION) till gnällig BILLY JOEL.

I övrigt kändes det som att indie-grabbarna bara byggde och trappade upp - men dock aldrig tillät sig hoppa utför något stup. Musiken kändes helt enkelt bara ljummen. Lite "arenarock-goes-singer-songwriter".

Mjuka vaggvise-låtar blandades med sådana som spred en präktig lantglädje med attityd omkring sig. I slutet var det konstanta klappandet från publiken givet. Sextetten avslutade eftermiddagen med konsertens bästa bidrag. Denna gången serverades fler riviga gitarrer och mer åt AMERICA- än BILLY JOEL-hållet.

För den bästa musikeffekten borde konserten schemalagts på natten. Visst var den gemytlig, men fick mig mest att längta till sovsäcken.


Text & foto: Banesa Martinez
Pressbild: Christopher Wilson
URL:
www.bandofhorses.com & www.myspace.com/bandofhorses


Inga kommentarer: